Bu internet sitesi yaptığınız tercihleri hatırlamak ve kullanımınızı kişiselleştirmek için çerezleri kullanır. Ziyaretinize devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş sayılırsınız.
Daha fazla bilgiÇay saatlerinde misafiriniz geldiğinde 10 dakika içinde hazırlayabileceğiniz nefis poğaça tarifi.
Malzemeler
İçi için
Üzeri İçin
Hazırlanışı
Hamur için yumurtalar, yoğurt, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı iyice karıştırılır.
Unun bir kısmı eklenir, üzerine kabartma tozu ve tuz eklenerek spatula ile karıştırılır.
Kontrollü olarak un eklenerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurulur.
İyice yoğurulan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılıp elde genişletilir.
İçine dilediğiniz peynir çeşidinden koyulup kapatılarak poğaçalara şekil verilir.
Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Yumurta sarısına çok az sıvı yağ eklenip çırpılarak poğaçaların üzerine sürülür.
En son çörek otu, susam serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 80 derecelik TEKPOINT fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.
Yaptığınız tariflerin fotoğrafını çekerek sosyal medyadan bizimle paylaşmayı unutmayın!
Afiyet Olsun!