Bu internet sitesi yaptığınız tercihleri hatırlamak ve kullanımınızı kişiselleştirmek için çerezleri kullanır. Ziyaretinize devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş sayılırsınız.

Daha fazla bilgi
Tavuklu Buritto Tarifi!

Tavuklu Buritto Tarifi!

Pratik ve lezzetli bir tarif; Tavuklu Buritto!

Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 2 adet tavuk göğsü ya da tavuk pirzola
  • 6 yemek kaşığı pilav
  • 6 yemek kaşığı barbunya yemeği veya konserve fasulye
  • 2 yaprak marul
  • 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir tutam tuz
  • İsteğe göre baharat

Hazırlanışı

Soğanlar yarım ay şeklinde, sarımsaklar ince ince doğranır ve sıvı yağda kavrulmaya başlanır.

Tavuk etleri ve kapya biber jülyen doğranır, tavaya eklenir.

Tuz ve baharatlarla birlikte 10 dakika kadar daha pişirilir.

Lavaşa domates rendesi sürülür, kaşar peyniri dizilir.

Marul üzerine sırasıyla pilav ve fasulyeden 3 kaşık alınarak yayılır.

Tavadaki harçtan alınıp tüm malzemelerin üzerine yerleştirilir.

Lavaşın her tarafı kapalı olmalıdır.

Zarf ya da şişkin bir dürüm şeklinde itinayla katlanır.

Birleştirme yeri hafif ıslatılarak kapatılır. 

Kapatılan yüzeyi tavaya gelecek şekilde TEKPOINT ocakta ısıtılır. 

Yeteri kadar ısındığında servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler