Bu internet sitesi yaptığınız tercihleri hatırlamak ve kullanımınızı kişiselleştirmek için çerezleri kullanır. Ziyaretinize devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş sayılırsınız.
Daha fazla bilgiTarifi elden ele dolaşan, çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bir tarif.
Malzemeler
Keki İçin
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1,5 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Sosu İçin
2,5 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alıp 2-3 dakika iyice kabarıncaya dek çırpın.
Şeker iyice eriyince üzerine yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
Elemiş olduğunuz un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin.
Düşük ayarda çırpın.
Kek harcını bir borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece TEKPOINT fırında kontrollü olarak 35 dakika pişmeye bırakın.
Sosu hazırlamak için çikolata hariç tüm sos malzemelerini sos tavasına alın.
Şeker ereyine dek orta ateşte TEKPOINT ocakta pişirin.
Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Sosun yarısını kekin üzerine döküp çekmesi için 30 dakika dinlendirin.
Kalan sosu tekrar ısıtın, çikolatayı parçalayıp içinde erimesini sağlayın.
Keki dilimlere ayırdıktan sonra tekrar üzerine sosu döküp dinlendirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edin!
Afiyet Olsun!