Bu internet sitesi yaptığınız tercihleri hatırlamak ve kullanımınızı kişiselleştirmek için çerezleri kullanır. Ziyaretinize devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş sayılırsınız.

Daha fazla bilgi
5 Dakikada Fırında Levrek!

5 Dakikada Fırında Levrek!

Balığın en pratik hali üstelik 5 dakikada hazır!

Malzemeler

  • 2 Adet Levrek
  • 1 Adet Limon
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 2 Adet Defne Yaprağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kekik

Hazırlanışı

Balıkları yıkadıktan sonra suyunu süzün ve bir kağıt havlu yardımı ile kurulayın.

Balıkların içini dışını, her yerini tuz, karabiber ve az miktarda zeytinyağı ile ovun.

Balıkların içine ikişer limon dilimi ve birer defne yaprağı yerleştirip, üzerine kekik ve karabiber serpin.

Balıkların üzerine birer yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip yağlı kağıdı kapatın. Yağlı kağıdın yanlarını kıvırarak mümkün olduğunca kapalı kalmasını sağlayın.

Önceden ısıttığınız TEKPOINT fırında 200 derece 25-30 dk kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra kağıdı açmadan önce 2-3 dk dinlendirin ve kağıdı açıp servis yapın.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler